Суроватъчен Протеин-Whey Protein

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка суроватъчен протеин,суроватка на прах

петък, 3 февруари 2017 г.

Widgets

Суроватъчен протеин увеличава производството на глутатион

Проучванията показват, че суроватъчен протеин концентрат действа като донор на цистеин, важен за увеличаване на вътреклетъчното производството на глутатион. 

Какво е Глутатион


Глутатион [1] е малък протеин, съставен от три аминокиселини: цистеин, глутаминова киселина и глицин. Той съществува в редуцирана форма (GSH) и в окислена форма (GSSG), като е в равновесие един с друг.

Глутатион и Протеин

Глутатионът присъства естествено в почти всяка клетка в тялото ни. Никой друг антиоксидант не е толкова важен за организма, както glutathione. Глутатион е регулатор и регенератор на имунните клетки и най-ефективният детоксикиращ агент в човешкото тяло. Без него, клетките ни ще се разпадат при неконтролирано окисление, тялото ни ще има малко съпротивление за атаката на бактерии, вируси или рак. И нашия черен дроб [повече информация тук]ще заболее от, натрупване на токсини. Ниските нива на глутатион са свързани с чернодробна и имунната дисфункция, сърдечно-съдови заболявания, преждевременно стареене и дори смърт.

Суроватъчен протеин и глутатионКаква е връзката на Глутатион и суроватъчен протеин


В проучване проведено върху 20 млади здрави възрастни индивиди, са давани добавки със суроватъчен протеин концентрат. Това довежда до значително увеличение на глутатиона в сравнение с плацебо групата. Учените констатират, че увеличаването на концентрацията на глутатион в периферните кръвни лимфоцити води до регулиране на производството на глутатион в отговор на оксидативния стрес. Суроватъчен протеинов концентрат действа ефективно, като донор на цистеин. В последствие след прием на суроватъчен протеин, нивата на глутатион в кръвната се се увеличили значително (94%).

 Има изследване проведено върху Пациент, лекуван за обструктивно заболяване на горните дихателни пътища, свързано с тютюнопушене, астма и рак на белия дроб. В този казус, изследователите съобщават, че при пациента е показано симптоматично подобрение на белодробната функция, съвпадаща с прием на концентрат от млечен протеин. Състоянието му се е влошило, когато добавка със суроватъчен протеин е била прекъсната. Състоянието се подобрява, когато млечен протеин концентрат е въведен отново като прием. Водещи изследователи правят следното изявление: дихателния статус е обективно и субективно по-добър.

В проучване на HIV-инфектирани пациенти, добавки със суроватъчен протеин концентрат значително увеличават нивата на глутатион, така повече индивиди са склонни да достигнат до нормално тегло.

Можете да се възползвате от най-ниски цени на протен във fitnessdobavki.bg. Онлайн магазина за добавки разполага със всички видове протеини-суроватъчен изолат, суроватъчен концентрат, протеинови матрици... Глутатиона се предлага в няколко разфасовки на таблетки и капсули- glutathione 250 mg, глутатион 250 и glutathione 500 mg, глутатион 500 в Fhl.bg.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар