Суроватъчен Протеин-Whey Protein

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка суроватъчен протеин,суроватка на прах

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Widgets

Суроватъчен протеин изолат

Видове Whey protein isolate


Кои са основните видове суроватъчен изолат:
  •  Суроватъчен йонно-обмененен  изолат
  •  Суроватъчен микро - нано филтриран  изолат
  •  Хидролизиран Суроватъчен протеин
 Защо суроватъчния изолат е най-скъп на пазараКак се произвежда суроватъчен изолат,т ехнология на филтрация и обогатяване с верижно разклонените аминокиселини (BCAA). Whey protein съдържа няколко суроватки подложени на различни видове филтрация. 

Много често Whey concentrate, който е по-евтин се смесва с определено количество суроватъчен изолат или йонно-обменен протеин изолат, за да  се понижи крайната цена на протеина. Има продукти, които са с добавка креатин за мускулна маса. Това което разгледахме и посочихме в статията Суроватъчен Протеин на прах
видяхте че в Таблица 1 има протеини които дори бяха със съдържание под 60 %.Сега ще насочим вниманието си към съдържанието на най-продаваните и актуални към днешна дата ,Суроватъчни протеини изолат, сигурен съм ,че ще Ви е от полза :

 Таблица 2:Съдържание на протеин ,въглехидрати,мазнини и калории в суроватъчни протеини изолат


Суроватъчни протеини изолат
съдържание в 100 грама
Белтъчини
Мазнини
Въгл.
Калории
Platinum Hydrobuilder
60
4
14
340
BSN syntha-6 Isolate
68
5.2
18.2
405
ALL NATURAL ELITE WHEY
72
6
12
375
Platinum 100% Iso-Whey
80
16
6.4
372
100% Whey Protein Isolate Scitec
80
4
8
396
Nitrotech Performance Series
81
4
5.6
378
Iso Fusion
83
3.3
3.6
384
IsoFemme Protein
83
5
10
396
Iso whey zero
84
0
6
392
Isolate Pro
85
2
6.5
375
NECTAR
85.2
0
0
333
ISO 100
86.4
0
5.4
360
IsoPrime CFM
88.2
1.5
1.5
370
Pure Whey isolate
90
0
3.3
380
Whey Protein Isolate
90
0
1.8
396
IsoFlex
90
0
3.3
360
CFM Nitro Protein Isolate
90
1.2
1.2
380
Zero Carb IsoBest
98
0
0
392



Кое е това което прави впечатление на пръв поглед?На мен лично е това че дори и във този висок клас протеини,съдържанието на белтък в повечето случаи е под 90%. Повечето протеини са в графа 80+. Но има няколко от тях, които са на лидерите в производства и продажба на протеини в цял свят, които са дори с по-малко от 70%, които влизат в графа 60+ протеини. На всичко отгоре, са може би и най-продавани протеини. Какво Ви говори това, единственото разумно обяснение е търсене на по-ниска цена на протеин. Но това все пак е най-висок клас протеини, не трябва да се търси цена на протеин а качество. Всички сме свикнали да мислим, че протеин изолат, означава над 90% протеин. Върнете се към статията Основни видове суроватъчен изолат.

Второто нещо което прави впечатление е изписването в съдържанието на протеина "0 захар"Което наистина е вярно и  важно, но повечето хора го свързват с липса на въглехидрати и когато закупят протеинаостават изненадани че в него има въглехидрати. Очакванията са повече от реалността. Малко са Суроватъчни изолати с 0 въглехидрати. А и наистина няколко грама са абсолютно никакъв проблем за Вашата ниско въглехидратна диета.

Третото нещо което прави впечатление, на най високите места в тази таблица са два протеина които съвсем не са сред лидерите в индустрията. Но това наистина са добри предложения за суроватъчен протеин изолат. И като цена, която умишлено не посочваме ,за да не звучи като реклама и като качество С впечатляващите 97-98 грама на 100 протеин Scitec Zero Carb IsoBest си е наистина лидер. Още няколко плюса за него, няма въглехидрати, мазнини и лактоза. Още едно много добро предложение за суроватъчен изолат без захар, лактоза и мазнини е Iso whey zero. Този протеин определено се наложи на пазара и като качество и като удобна опаковка от 500 грама. След като през 2014 вече имат и Сертификати за качество BioTech USA,заеха полагащото им се мястона пазара за хранителни добавки.

CFM Nitro Protein Isolate на Амикс също прави впечатление със своето високо съдържание на протеин 90%,без лактоза и с незначително малко количество мазнини и въглехидрати.ISO 100 си остава моя личен фаворит и като качество и като вкус. Не случайно е суроватъчен протеин изолат №1 в цял свят. Много качествен продукт без забележки.Whey Protein Isolate NOW си е вече години на ред лидер в този най-висок клас протеини,за съжаление цената му си остава висока и много малко хора си го позволяват. Но това е много качествен и чист протеин с висока биологична стойност, който има своите верни почитатели.

За да бъдем коректни и това което пишем и анализираме, да отговаря максимално на реалността, не робувайте на цифри и марки. Наистина тази таблица помага много при избора на протеин, като от нея добиваме ясна представа за това което плащаме, като купуваме суроватъчен протеин изолат. Но в протеините има патентовани смеси и добавки, които увеличават качеството и усвояването на продукта значително.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

1 коментар:

  1. Здравейте. Супер е че сте опитали да обобщите информацията за различните протеини. Имам само една забележка, която е свързана с това: не сте взели в предвид че правите съпоставка на 100 гр..Данните Ви се различават чувствително от официалните данни на накой от производителите, защото те използват "доза" за да обявят наличните съставки.Така се получава, че без да искате леко се заблуждават читателите.

    ОтговорИзтриване