Кои са 5-те най-важни неща когато избираш суроватъчен протеин

FHL.BG
От -
0

Изборът на суроватъчен протеин изисква внимание към няколко ключови фактора, за да се гарантира, че получавате продукт, който отговаря на вашите нужди и цели. Ето петте най-важни неща, които трябва да вземете предвид при избора на суроватъчен протеин:

Суроватъчен протеин цена


1. Тип на суроватъчния протеин

  • Концентрат (Whey Protein Concentrate - WPC): Обикновено съдържа 70-80% протеин и по-голямо количество лактоза и мазнини. Той е добър за хора, които търсят балансиран продукт с по-ниска цена.
  • Изолат (Whey Protein Isolate - WPI): Съдържа 90% или повече протеин и по-малко лактоза и мазнини. Подходящ е за хора с лактозна непоносимост или за тези, които се нуждаят от по-чист протеин.
  • Хидролизат (Whey Protein Hydrolysate - WPH): Предварително разградени протеини за по-бързо усвояване. Добър за спортисти и хора с проблеми с храносмилането.

Изборът на тип зависи от вашите цели, диетични ограничения и бюджет.

Ако сте в период на покачване на мускулна маса, не ви е нужен протеин, който да е толкова изчистен от мазнини и въглехидрати. Вашия калориен прием за деня и без това е в излишък и няколко грама повече едва ли ще ви наклонят везната. 

2. Съдържание на протеин на порция

  • Важно е да проверите етикета за количеството протеин на порция. Висококачественият суроватъчен протеин обикновено съдържа 23-30 грама протеин на порция.

Изберете продукт с високо съдържание на протеин на порция, съобразено с вашите нужди за протеинов прием. Не търсете само ниска цена!

3. Допълнителни съставки

  • Проверете списъка със съставки за добавени захари, изкуствени подсладители, оцветители, аромати и консерванти. Някои протеини съдържат допълнителни съставки, които може да не са необходими или полезни.

Изберете продукт с минимално количество добавки за по-чист и здравословен профил.

4. Биологична стойност и усвояемост

  • Суроватъчният протеин има висока биологична стойност (BV) и съдържа всички незаменими аминокиселини, необходими за мускулния растеж и възстановяване. Проверете дали продуктът съдържа всички необходими аминокиселини, включително достатъчни количества левцин, който играе ключова роля в мускулния синтез.

Уверете се, че продуктът осигурява пълен спектър от аминокиселини с висока усвояемост.

5. Качество и безопасност

  • Проверете репутацията на марката и дали продуктът е преминал независими тестове за качество и чистота. Важно е да изберете продукт, който е произведен в съответствие с добрите производствени практики (GMP) и който няма замърсители.

Изберете реномирана марка с доказан опит в производството на висококачествени хранителни добавки.


Резюме

  1. Тип на суроватъчния протеин: Изберете между концентрат, изолат и хидролизат според вашите нужди и цели.
  2. Съдържание на протеин на порция: Търсете продукт с високо съдържание на протеин на порция.
  3. Допълнителни съставки: Минимизирайте добавените захари, изкуствени съставки и консерванти.
  4. Биологична стойност и усвояемост: Уверете се, че продуктът предлага пълен спектър от аминокиселини с висока усвояемост.
  5. Качество и безопасност: Изберете реномирана марка с независими тестове и GMP сертификация.

Тези насоки ще ви помогнат да изберете най-подходящия суроватъчен протеин за вашето здраве и фитнес цели.

Публикуване на коментар

0Коментари

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Ok!) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Научи повече
Ok, Go it!